Welkom

Roofvliegen 100m2

0 Review(s)

Beschikbaarheid: (5 items)

BioFyra

Meer informatie Downloaden

Biologische vliegenbestrijding door middel van roofvliegen. Het systeem bestaat uit periodieke leveringen van poppen van de roofvliegen, welke in de stallen worden geplaatst. Na enige tijd komen de roofvliegen uit de verpakking en verplaatsen zich naar de mestputten. Hier zullen de larven van de roofvlieg de larven van de stalvlieg bestrijden waardoor uiteindelijk de populatie stalvliegen zal verdwijnen. Roofvliegen hebben de voorkeur voor een donkere mestput en zijn zo dus niet hinderlijk voor mens en dier.

Gebruiksaanwijzing Roofvliegen

Roofvliegen voor drijfmestkelders:

-1 koker met 10.000 roofvliegenpoppen/afdeling                        
 Min. 1 koker/100m²-150m²          

Geadviseerde frequentie: Vanaf Maart /April elke 4 week opnieuw gedurende hele vliegenseizoen (ca. 6 x) Daarna elke 14 weken doorlopend.

 Uitzetten

Verwijder de deksel aan de bovenkant van de koker

  • Hang de kokers aan een spijker of met een ijzeren draadje op in de afdelingen met vliegenoverlast
  • Gebruik geen chemicaliën

 

Wanneer de eerste volwassen roofvliegen uit de poppen komen (2-5 dagen na ontvangst van het product) nestelen deze zich in de mest.

Voor een succesvolle bestrijding is het noodzakelijk om het morsen van voedsel tegen te gaan. Te droge mest vertraagt de ontwikkeling van de roofvlieg, want deze legt z’n eieren op het grensgebied van droog en nat. Maak daarom de mest regelmatig nat. De mest mag echter niet te nat zijn, er moet altijd een dunne korstlaag aanwezig zijn.

Bij ons geen contracten. Wel ontvangt u van ons een mail op het moment dat wij u adviseren om weer nieuwe roofvliegen/sluipwespen te bestellen. Uiteindelijk bepaalt u zelf wanneer u weer nieuwe roofinsecten introduceert. Bij aanhouden juiste frequentie 100 % resultaat!

€ 18,15

plus1